Origami Dripper Brew Guide

12-02-2025

Дізнайся, як ми заварюємо каву в Origami Dripper. Покроковий рецепт

Origami Dripper – це стильний і функціональний пуровер для альтернативного заварювання кави, створений японськими майстрами. Він відомий своїм унікальним дизайном і чудовими характеристиками екстракції.

Дріпер має 20 ребер, і саме ця особливість забезпечує оптимальний потік води та рівномірну екстракцію, що покращує баланс смаку.


Рецепт заварювання кави в Origami Dripper


  • Кава – 20 г
  • Вода – 320 мл
  • Температура води – 95–98°C
  • Час приготування – 2:15–2:30


Процес приготування:


  1. Змеліть 20 г кави на середньо-грубому помелі (частинки мають бути схожі на цукор-пісок). Помел має великий вплив на смак, тож не соромтеся пробувати різні налаштування, щоб досягти найкращих результатів. Якщо замовляєте каву мелену, то спокійно вибирайте помел V60/Origami. Ми використовуємо один помел.
  2. Покладіть фільтр у воронку та змочіть його водою. Це потрібно зробити, щоб прогріти посуд, а також прибрати зайвий присмак, який може давати фільтр.
  3. Вилийте воду із сервера, пересипте каву в центр воронки та рівномірно розрівняйте.
  4. Візьміть завчасно підігріту до 95–98°C воду, увімкніть таймер та влийте 50 г води. Зачекайте 30 секунд.
  5. Повільно і рівномірно влийте ще 150 мл води. Вливання робіть круговими рухами – від центру до краю воронки. Зачекайте до 1:05, потім влийте ще 60 мл, а на 1:30 додайте таку ж кількість води.
  6. Ми рекомендуємо орієнтуватися на загальний час 2:15–2:30. Час приготування залежить від налаштувань кавомолки, якості води та сорту кавових зерен.
  7. Розмішайте готову каву та дайте їй трохи охолонути.



Насолоджуйтесь!